marți, 7 iunie 2011

Etapa 22 - A cazut cortina....









Duminica 5-iunie-2011 s-a incheiat campionatul judetean de fotbal.In ultima etapa ne-am deplasat la cel mai competitiv adversar din acest campionat Unirea Casimcea.Cu gandul mai mult la meciul de baraj echipa noastra avea in acest meci doua obiective: 1. sa castige meciul pentru un record unic in tara (sa castige toate meciurile din campionat) si 2. sa nu se accidenteze nimeni pentru meciul de baraj.Primul obiectiv a fost indeplinit pe jumatate (nu am castigat dar am terminat campionatul neinvinsi) iar probleme cu accidentarile nu au fost.Din echipa noastra au lipsit 3 titulari : Curumi,Stere si Toader.

Echipa de start: Nicolov,Posirca,Petre,Oprea,Ciobanu,Anghel,Caluda,Lungu,Cristoiu,Halep,Dimcica.

Meciul a fost unul foarte disputat, cu multe faze de poarta, terenul de dimensiuni reduse contribuind foarte mult.Incercam si reusim sa tinem mingea mai mult din start, ratam si doua ocazii in debut, insa gazdele lovesc pe contraatac si deschid scorul in urma unui sut din unghi care se vroia a fi o centrare 1-0.In continuare meciul se desfasoara sub aceleasi coordonate Baia cu posesia mingei dar Casimcea cu ocaziile mai mari, lovind si de doua ori transversala.Se intra la pauza cu gazdele in avantaj de un gol.

In cepem repriza secunda in aceiasi formula insa cu schimbari in sistemul de joc.Oprea trece la mijlocul terenului langa Lungu, Caluda trecand in banda.O miscare foarte inspirata a lui Guliu.Nu la fel de inspirati au fost aparatorii si portarul nostru care au avut probleme si in repriza secunda.Cei doi mijlocasi centrali isi dovedesc dinou valoarea si imping jocul spre poarta Unirii, inevitabil vine si golul egalizator dupa un autogol al lui Ersin de la gazde 1-1.Gazdele pun dinou in pericol poarta noastra prin sarje taioase de contraatac lovind dinou bara transversala a portii noastre de doua ori.In urma unei gafe a portarului nostru care trimite mingea direct la atacantul Unirii gazdele trec dinou in avantaj 2-1.Meciul este foarte disputat in continuare insa in limita regulamentului fara intrari dure sau injurii.In echipa noastra iese Dimcica si intra G.Stan.Presam in ideea egalarii si reusim acest lucru pri Oprea cu un sut extraordinal cu exteriorul de la 20 m. si scorul devine 2-2.La acest scor ne este anulat total eronat un gol al lui Halep pe motiv de offside (precizez ca eram pozitionat pe linie cu tusierul si atacantul nostru - cel putin un metru in spate).Halep recupereaza o minge si scapam doi contra unu pe contraatac, ii paseaza lui Lungu care in momentul finalizarii din fata portii nimereste intr-o "capcana" a gazonului si aluneca.Din bratele portarului mingea ajunge imediat la poarta noastra unde gazdele lovesc dinou bara lui Nicolov.In teren intra si Guliu in locul lui Caluda.Fl,Lungu isi incearca si el sansa cu un sut de la 25 m insa balonul loveste bara laterala.Meciul se incheie cu scorul de 2-2, o partida extrem de disputata care a aratat ca cele doua echipe merita din plin locurile din clasament.De remarcat si fairplay-ul gazdelor care si-au vazut de joc, fara intrari urate sau alte gesturi de indisciplina.

La finalul acestei partide am primit tricourile de campioni si un rand de echipament dupa ce saptamana trecuta am primit medaliile de campioni.La capitolul diplome M.Guliu a fost premiat pentru cel mai bun antrenor, Iacob Ion pentru cel mai bun presedinte de club si nu in ultimul rand C.Dica pentru cel mai bun finantator din liga IV Tulcea.Decernarea a fost facuta de catre prefectul de Tulcea, L.Gudu.
Eolica Baia nu a mai pierdut un meci de aproape 2 ani, in acest timp a disputat 40 de meciuri oficiale din care a castigat 39 si a facut un egal.Au fost 36 de meciuri de campionat,3 meciuri de cupa si barajul cu Tandarei.Este un record impresionant pentru echipa noastra care greu va fi depasit de vreo echipa.


Echipa de juniori a terminat la egalitate cu acelasi scor 2-2, la sfarsitul meciului fiind premiati pentru pozitia a treia din clasament.Felicitari!

2 comentarii:

  1. primul loc la juniori lau loat slava cercheza....bv lor o meritau...felicitari...si succes in meciul de baraj:X:X:X:x...si felicitari si juniorilor di baia..:X

    RăspundețiȘtergere
  2. orcum la baraj kstiga baia...fara probleme...la ce echipa avem nici nu se pune problema..prea prosty sa fim sa pierdem:X:X:X

    RăspundețiȘtergere